Omlet z farszem pieczarkowym

17 marca 2010, dodał: Anays
Artykuł zewnętrzny

składniki:

10 jaj

150 ml mleka

150 gram żółtego sera

200 gram pieczarek

4 plastry boczku

4 dymki

olej, masło, gałka muszkatołowa, sól, pieprz

Do rondelka wbić jaja, dolać mleko, roztrzepać na jednolitą masę, doprawić pieprzem, sola gałką. Cebulki dymki posiekać w pierścienie, pieczarki pokroić w plasterki, na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić pieczarki, usmażyć, pod koniec pieczarki oprószyć przyprawami, dodać plastry boczku i smażyć jeszcze przez chwilę. Zdjąć patelnię z ognia, pieczarki z boczkiem posypać dymką i startym serem, dokładnie wymieszać. Na rozgrzanym na drugiej patelni maśle usmażyć 5-6 omletów. Na gotowych omletach ułożyć po kilka łyżek farszu, podawać od razu.

file1268851688



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz