Ognista potrawka z kiełkami

1 października 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

25 dag.ryżu

2 marchewki

1/2 cukinii

3 ząbki czosnku

1 papryczka chilli

1/4 główki kapusty

kielki fasoli 10 dagpęczek natki pietruszki

50dag.chudego mięsa wieprzowego

2 łyżki oliwy

szklanka bulionu

sól

pieprz

lyżeczka ostrej papryki w proszku

łyżka mąki ziemniaczanej

słoik sosu sojowego

Sposób przyrządzenia

Ryż ugotować w osolonym wrzątku i odcedzić.. Czosnek oraz chilli posiekać. Cukinię oczyścić, marchewki obrać. Warzywa pociąć w plasterki. Kapustę poszatkować. Mięso pokroić w kostkę. Odłożyć trochę natki do dekoracji,a resztę posiekać. W garnku rozgrzać oliwę,podsmażyć pokrojone w kostkę mięso dołożyć marchewkę, cukinię oraz kapustę i smażyć 5 minut na dużym ogniu. Dodać czosnek, chilli i kiełki. Podlać bulionem i dusić  5 minut, doprawić solą, pieprzem,papryką w proszku i sosem sojowym. Potrawkę zagęścić mąką ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną wody,dodać ugotowany ryż,wymieszać,zagotować i zestawić z ognia. Udekorować odłożoną natką.

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak zepsuć sobie związek?
Dobre podpowiedzi, jak skłonić faceta do odejścia tak żeby myślał, że to samo...
Jak stawiać granice innym ludziom?
Raja, tak trzeba, inaczej ludzie sobie na zbyt wiele pozwalają. Dopiero jak wiedzą...
Ustawa o języku śląskim
Proponuję też ustawę o języku góralskim poznańskim czy krakowskim, bo to też przecież...
Zwrotomat
U nas też może to się przyjmie, ludzie lubią ten dreszczyk emocji,...