Makaron ryżowy z sosem Tao Tao

11 grudnia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • Makaron chiński Tao Tao
  • Grzyby MUN Tao Tao
  • Fasola czerwona
  • Kukurydza
  • Pieczarki
  • Mięso mielone
  • Cebula
  • Marchew
  • Pietruszka
  • Papryka czerwona
  • Korniszony
  • sos sojowy Tao Tao
  • koncentrat pomidorowy
  • olej
  • wegeta
  • pieprz
  • sos słodko – pikantny chili  Tao Tao

Na oleju podsmażyć cebulę, dodać mięso mielone, pieczarki. Chwilę podsmażyć. Dodać namoczone, ugotowane i pokrojone w paseczki grzyby Tao Tao, warzywa pokrojone w paseczki, wcześniej blanszowane przez 2 – 3 minuty. Wszystko razem dusić pod przykrywką, podlewając co jakiś czas wodą. Na końcu dodać kukurydzę i fasolę z puszki, dodać koncentrat pomidorowy. Sos powinien być gęsty. Makaron ryżowy w między czasie przygotować według przepisu na opakowaniu. Polać sosem. Można dodatkowo polać sosem chili słodko pikantnym Tao Tao.  

file1292028030



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz