Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy

27 maja 2014, dodał: NaWidelcu
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
truskawki – 1 garść (ok. 6-7 szt)
brzoskwinia – 1 szt
tarte orzechy – 1 łyżeczka
płatki migdałów – 1 łyżeczka
wanilia – 1 łyżeczka

Brzoskwinię myjemy i wyjmujemy z niej pestkę. Wkładamy do wysokiego naczynia i miksujemy blenderem ręcznym. Dzięki skórce ma takie fajne czerwone elementy. Przekładamy do szklanki. Posypujemy orzechami. Naczynie myjemy. Następnie oczyszczamy truskawki i wkładamy do naczynia (zostawiamy 2 szt) razem z wanilią. Blenderujemy. Przekładamy do szklanki. Posypujemy migdałami. Jedną truskawkę przekrawamy na pół i układamy na wierzchu. Drugą rozkrawamy, ale nie do końca i zaczepiamy na szklance. Bardzo efektownie się prezentuje!

file1401213554



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Co oznacza ochota na kwaśne?
Ochota na kwaśny smak może nie być tylko zachcianką, ale objawem choroby lub niedoborów...
Podwyżki cen prądu
Podwyżki cen energii mają być wyższe niż zapowiadał rząd. W drugiej połowie...
Banany, którymi można się zatruć…
Jakie banany kupować, a jakich unikać? Wiadomo, że banany są zdrowe, mają dużo potasu, regulują...
Przepis na długowieczność
Niemiecki lekarz Andreas Michelsen ogłosił, że nasze zdrowie w 91% zależy tylko od nas....