Grillowany filet z indyka

17 listopada 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

2 plastry (o grubości ok. 1 cm) filetu z indyka

Marynata:

2 łyżki oliwy z oliwek (I tłoczenie)

½ łyżeczki jabłkowego octu winnego

½ łyżeczki słodkiej czerwonej papryki w proszku

½ łyżeczki mielonych ziaren gorczycy

½ łyżeczki białego mielonego pieprzu

¼  łyżeczki suszonego tymianku

¼ łyżeczki suszonego szczypiorku

¼ łyżeczki suszonego rozmarynu

¼ łyżeczki granulowanego czosnku

Z podanych składników przyrządzić marynatę. Dokładnie natrzeć nią mięso i wstawić na noc do lodówki. Grillować po 5 minut z każdej strony polewając pozostałą w naczyniu marynatą.

Smacznego!

file1258474456



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz