Duszone grzyby w bułeczkach

16 września 2012, dodał: Marylek19
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1kg maślaków, kurek lub innych grzybów, 4 łyżki masła, 2 cebule, 3 łyżki oleju, 4 podłużne bułki, gałka muszkatołowa, 4 łyżki śmietany, 2 łyżki mąki, sól, pieprz marki Prymat.

Sposób wykonania:

Grzyby dokładnie oczyścić,opłukać pod bieżącą wodą i starannie osuszyć.Większe sztuki pokroić w paski,mniejsze grzybki zostawić w całości.Cebule posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju.Dodać grzyby oraz masło.Przyprawić solą,pieprzem marki Prymat i gałką muszkatołową.Dusić pod przykryciem przez 20 min.Zagęścić mąką wymieszaną ze śmietaną.Z bułek wydrążyć środki.Następnie nałożyć do nich ostudzone porcje duszonych grzybów.Smacznego!



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz