Chrupiący duet w szampanie

28 października 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

½ puszki plastrów ananasa (bez zalewy)

1 twarda nektarynka

150 ml ulubionego szampana lub wina musującego

¼ średniego banana

2 łyżki jogurtu naturalnego

1 płaska łyżeczka cukru pudru

Sposób wykonania:

Ananasa kroimy w 1 cm kawałki, połówkę nektarynki kroimy w kostkę, drugą połówkę w paski. Banana, jogurt i cukier wrzucamy do blendera i miksujemy. Na dno pucharka wkładamy 1/3 ananasa, na to paski nektarynki, następnie resztę ananasa i kostki nektarynki. Wlewamy szampana tak, aby sięgał 2/3 wysokości pucharka. Na owoce wykładamy jogurt uważając, żeby nie zmieszał się z szampanem.

Smacznego!

file1256729341



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz