Chleb pszenny z automatu

15 grudnia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Na święta w sam raz…

letnia woda 150 g
olej roślinny 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
mąka pszenna 330 g
cukier 1 łyżeczka
suszone drożdże 2 łyżeczki

Kiedy dodajesz składniki, w pierwszej kolejności nalej wody, następnie płynne i półpłynne składniki. Następnie dodaj mąkę i pozostałe suche składniki. Lekko popukaj formę, aby mąka równomiernie się rozprowadziła. Dzięki temu drożdże będą oddzielone od płynnych składników. Na końcu dodaj drożdże, nasyp je na środku formy. Wychodzi chleb o wadze 700 g. Automat ustawiamy na 3 godziny.

file1292440984



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Chleb pszenny z automatu

  1. avatar kasiek pisze:

    slaby przepis, probowalam 2x i za kazdym razem nie wychodzi….:(

Dodaj komentarz