Chleb na zakwasie z mąki pp z orkiszem i jalapeno

8 lutego 2010, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

1 łyżeczka oliwy z oliwek

350 ml mleka

1 łyżka ciasta zakwaszonego

100 g mąki orkiszowej

440 g mąki pszennej pp

2 łyżki fruktozy

3 płaskie łyżeczki soli

20 g świeżych drożdży

1 łyżeczka suszonej papryczki jalapeno (wiórki)

 

Do maszyny do wypieku chleba wkładamy w kolejności: oliwę, mleko, ciasto zakwaszone, mąkę orkiszową, 200 g mąki pszennej pp, fruktozę, cukier, papryczkę, 240 g mąki pszennej pp i pokruszone drożdże. Ustawiamy na program „pełnoziarniste”. Czas 3 godziny i 40 minut.

Smacznego!

file1265634969



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz