Brązowy ryż z sosem ala bolognese

11 lipca 2018, dodał: ilka_86
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 mała cebulka drobniutko posiekana
  • 2 – 3 małe czerwone papryki – w kostkę drobną
  • 0,5 l słoik przecieru pomidorowego
  • 2 kotlety mielone (mnie zostały z obiadu)
  • 1 torebka brązowego ryżu (100g)
  • 1 łyżka oleju
  • przyprawy i zioła- bazylia, oregano, papryka w proszku
  • do dekoracji – ósemeczki ogórka w chilli

Ryż przyrządzić wg instrukcji na opakowaniu.  Cebulkę podsmażyć na łyżce oleju, dodać pokrojoną paprykę, smażyć do miękkości. Zalać to przecierem, włożyć do całości pokrojone w niewielką kostkę mielone, doprawić i chwilkę smażyć, ale niedługo.

Ryż odsączyć, wyjąć z torebki, rozdzielić na 2-3 porcje. Na każdy talerz z ryżem wyłożyć porcję sosu, udekorować wedle gustu i smaku.

file1310752491



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz