Zupa o smaku pizzy

10 listopada 2017, dodał: Blueberry

Składniki na 8 porcji zupy:

– 3 opakowania pomidorów (całych) z puszki

– 500 ml rosołu drobiowego

– 100 g serka topionego ziołowego

– 2 łyżki kwaśnej śmietany 12%

– 2 łyżki masła śmietankowego

– 1 średni por (biała część)

– 2 żółte papryki

– 1 czerwona papryka

– 200 g pieczarek konserwowych

– sól i pieprz

– bazylia i oregano w proszku

Wykonanie:

1. Przelej pomidory z puszki do garnka i zmiksuj je na gładką, jednolitą masę blenderem. Gotuj na małym ogniu, co chwilę mieszając.

2. Przekrój pora na pół i pokrój na cienkie krążki. Podsmaż na maśle, żeby uzyskały piękny aromat.

3. Paprykę oczyść i pokrój na małe słupki. Wrzuć do masy pomidorowej.

4. Pieczarki pokrój na cienkie plasterki i wrzuć do zupy.

5. Serek topiony i śmietanę rozpuść w 500 ml gorącego rosołu. Wlej do zupy.

6. Dopraw zupę solą i pieprzem, suszoną bazylią i oregano. Gotuj jeszcze przez 10 minut.

7. Podawaj gorące. Zupa wspaniale wzmacnia i rozgrzewa. Idealna na jesień i zimę.

file1479903127



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Forever Fields of Green
Zielone źdźbła młodych zbóż, pszenicy i jęczmienia oraz lucerny
Cena:
54,40 zł
Gorset mocno wyszczuplający talię, brzuch
Kkształtuje talię, górne i dolne partie brzucha
Cena:
31 zł
Naturalna witamina C
Wysoka przyswajalność, wzbogacona o bioflawonoidy
Cena:
119 zł
Naturalne płatki mydlane do prania Enklare NumberOne
Delikatne dla skóry, wykonane na bazie mydła naturalnego Enklare
Cena:
17,90 zł
Corin biustonosz virginia
Sklep-Biustonosze.pl
Cena:
189 zł

FORUM - bieżące dyskusje

Fajny smartfon, jaki model?
Moja koleżanka ostatnio kupiła telefon Xioami MiA1 i ma dwa aparaty z...
Dojrzałość emocjonalna a związki…
A może nie trzeba tak analizować uczuć, tylko poddać się pięknu chwili...
Firma
> Kalinka01 napisał/a:> Siostra miała jakiś problem z płcią? Piszesz: "Moja siostra miała wypadek...
Firma
To co to za ubezpieczyciel? Przecież w umowie na pewno jest napisane, za...
facebook