Ziemniaki opiekane

20 marca 2011, dodał: msewka
Artykuł zewnętrzny
  • 15 małych ziemniaków
  • 2 łyżeczki papryki mielonej słodkiej
  • 2 łyżeczki czosnku granulowanego
  • sól do smaku
  • 3 łyżeczki suszonego tymianku
  • ok.50 ml oleju

Opis przygotowania

Ziemniaki obrać, opłukać, przekrawać na ćwiartki.
Obgotować w lekko osolonym wrzątku przez 5 minut. Ostudzić po odcedzeniu.
Wsypywać do zimnych ziemniaków przyprawy, mieszając, by równomiernie się rozprowadziły.
Polać olejem i wymieszać.
Wyłożyć na brytfankę wyłożoną papierem do pieczenia. Posolić i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Opiekać ok.30-40 minut, przewracają w trakcie pieczenia.

file1300646386



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz