URODA I ZDROWIE

Zielona przystawka

23 listopada 2009, dodał: Pyza

Weź kilka zwykłych składników i szybko przygotuj smaczną przystawkę…

Składniki

  • 3 równe, twarde, dość spore ogórki kiszone
  • 1 mała wędzona makrela (15-20dkg)
  • 1 mała cebulka
  • 2 ząbki kiszonego czosnku
  • 3 jajka
  • 5 łyżeczek groszku konserwowego
  • 4 łyżki majonezu
  • 3 łyżki siekanego koperku
  • do smaku: sól i pieprz mielony
  • do przybrania: kilka gałązek koperku

Opis przygotowania

Jajka umyć, ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić na pół, wybrać żółtka. Makrelę obrać ze skóry, oddzielić bardzo dokładnie od ości. Cebulkę posiekać, sparzyć, osączyć. Ogórki przekroić wzdłuż na pół, ostrym nożykiem wyciąć środek tak aby powstało 6 łódeczek, zostawić na ręczniku papierowym do góry dnem aby odciekły. W miseczce wymieszać rozdrobnione widelcem mięso z ryby, posiekany miąższ wycięty z ogórków, cebulkę, posiekany czosnek, 2 łyżki koperku, 3 łyżki majonezu, doprawić pieprzem, wymieszać (z solą ostrożnie – ogórki są dość słone). W drugiej miseczce rozetrzeć żółtka, dodać groszek, rozgnieść widelcem, dodać resztę posiekanego koperku i łyżkę majonezu, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Łódeczki ogórkowe napełniać czubato pastą rybną a połówki jajek pastą z groszkiem. Ułożyć na półmisku, udekorować gałązkami koperku.

file1259006635


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Świąteczne prezenty
Ja w tym roku całej rodzinie kupuję botki na sezon zimowy, co prawda...
Plecak damski
Hej co myślicie o takich kolorowych fajnych plecakach do szkoły czy na zakupy?...
Co w swoim wyglądzie lubicie najbar…
> kalafionia napisał/a:> brwi Ja dokładnie tak samo :) i włosy
Jakie schody wybrać?
Fajnym schodami można sobie całkowicie odmienić pomieszczenie. Tak żeby to wyglądało, jak należy....