Zapiekanka z kabaczka

12 września 2013, dodał: summerlove
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • kabaczek
  • 20 dag chudej szynki
  • 4 jaja ugotowane na twardo
  • 10 dag wędzonego żółtego sera
  • 1,5 łyżeczki suszonej bazylii
  • 2 łyżki masła
  • pieprz, sól

Obrany kabaczek pokroić w cienkie plastry. Jaja pokroić w plasterki, szynkę – w drobną kostkę. Żaroodporną formę wysmarować masłem, wyłożyć połową plastrów kabaczka, posypać bazylią, solą i pieprzem. Na kabaczku ułożyć szynkę i jaja, lekko posypać tartym serem, przykryć pozostałymi plastrami kabaczka, znowu posypać bazylią, solą, pieprzem i tartym serem, polać stopionym masłem, wstawić do nagrzanego piekarnika na 45 minut.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz