Truskawkowy mrożony mus z chmurkami bitej śmietany

1 lipca 2011, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

„Podmrażamy” truskawki (nie tak do końca, ale żeby się zmroziły), potem miksujemy blenderem.

Ubijamy bitą śmietanę (ja nie kupuję w sprayu, tylko ubijam taką 30% z odrobiną cukru).

Kruszymy dużą ilość mlecznych kruchych ciasteczek, ewentualnie owsianych czy biszkoptowych,

W wysokich szklankach (takich jak np. do kawy mrożonej) układamy warstwowo:
zmiksowane truskawki
bita śmietana
zmiksowane truskawki
bita śmietana
całość posypujemy grubą warstwą słodziutkich rozkruszonych ciasteczek

gwarantuję, że każdy się skusi :)
wspaniały lekki deser na gorące wieczory

file1309520637



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz