składniki:
wafel Crunchella Natural pszenno-ryżowy
truskawki
jogurt naturalny
cukier waniliowy
cukier brązowy
Truskawki obieramy, myjemy, wrzucamy do blendera.
Dodajemy jogurt naturalny i cukier waniliowy.
Miksujemy, ale nie na koktajl tylko tak by zostały większe kawałki.
Masę truskawkową nakładamy na wafel, obsypujemy całość cukrem brązowym, dekorujemy całymi truskawkami.
Uwaga! Deser należy przygotowywać tuż przed podaniem, bo wafle mogą szybko rozmięknąć.
Ja je kupuje własnie w osiedlowym sklepie – tam zawsze mają superowe nowości itp. Zgadzam się, że przepis i podstawa – ekstra. Szybko i zdrowo. Szkoda, że truskawek już nie ma. Ale z innymi owocami też smakuje ekstra. A nawet na słono zamiast chleba. Pychota
A kto wie gdzie na pewno znajdę te wafle w Warszawie? Bo raz mi sie udało w osiedlowym sklepie i bardzo mi smakowały. Tylko coś nie widzę np. w Realu. Może w jakimś dużym sklepie ktoś widział?
ale bomba!!! Ta crunchella jest pyszotkowa ale nawet nie wpadłam aby takie coś sobie przyszykować. Dzięki za przepis!!!
dzięki za przepis, pychota