Crunchella z truskawkami i brązowym cukrem

1 lipca 2011, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

składniki:

wafel Crunchella Natural pszenno-ryżowy
truskawki
jogurt naturalny
cukier waniliowy
cukier brązowy

Truskawki obieramy, myjemy, wrzucamy do blendera.
Dodajemy jogurt naturalny i cukier waniliowy.
Miksujemy, ale nie na koktajl tylko tak by zostały większe kawałki.
Masę truskawkową nakładamy na wafel, obsypujemy całość cukrem brązowym, dekorujemy całymi truskawkami.
Uwaga! Deser należy przygotowywać tuż przed podaniem, bo wafle mogą szybko rozmięknąć.

file1309520698



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

4 komentarzy do Crunchella z truskawkami i brązowym cukrem

  1. avatar okruszek pisze:

    Ja je kupuje własnie w osiedlowym sklepie – tam zawsze mają superowe nowości itp. Zgadzam się, że przepis i podstawa – ekstra. Szybko i zdrowo. Szkoda, że truskawek już nie ma. Ale z innymi owocami też smakuje ekstra. A nawet na słono zamiast chleba. Pychota

  2. avatar bronka pisze:

    A kto wie gdzie na pewno znajdę te wafle w Warszawie? Bo raz mi sie udało w osiedlowym sklepie i bardzo mi smakowały. Tylko coś nie widzę np. w Realu. Może w jakimś dużym sklepie ktoś widział?

  3. avatar madzioszek pisze:

    ale bomba!!! Ta crunchella jest pyszotkowa ale nawet nie wpadłam aby takie coś sobie przyszykować. Dzięki za przepis!!!

  4. avatar laura pisze:

    dzięki za przepis, pychota

Dodaj komentarz