URODA I ZDROWIE

Szpinakowe gnudi

26 września 2019, dodał: Redakcja

Świetny dodatek do dań mięsnych czy ryb: szpinakowe gnudi to lżejsza odmiana gnocchi. Super smakuje na drugi dzień podsmażone na maśle klarowanym lub oliwie. Koniecznie serwuj je z twardym serem! Gnudi są świetną alternatywą dla ziemniaków, doskonale komponuje się z pieczonym serem feta, przepis znajdziecie TUTAJ.

składniki:

200 gram świeżego szpinaku

150 gram masła czosnkowego

100 gram tartej bułki

2 łyżki startego parmezanu

 

Umyć szpinak, osuszyć. Zblanszować we wrzątku, odcisnąć i zblendować z serem, bułką tartą,solą i pieprzem.

Natłuścić ręce oliwą i uformować 20 kulek. Gotować w osolonej wodzie prze 3 minuty, odcedzić, podawać z oliwą i parmezanem.


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Port Łódź
Sklep Dla Spania ma dostawę gratis - w związku z pandemią
Koszalin
Zapraszam do popisania osoby z Koszalina i nie tylko, nudzę się w domu...
Nielimitowane porady prawne 24/7
Ja korzystam z darmowych informacji w internecie, często są tam konkretne przypadki opisane, więc...
Płytki, parkiet czy panele
Żadnych paneli, to śmierdzi chemią! Najlepsze są deski drewniane, naturalna podłoga jak dawniej...