URODA I ZDROWIE

Szpinakowe gnudi

26 września 2019, dodał: Redakcja

Świetny dodatek do dań mięsnych czy ryb: szpinakowe gnudi to lżejsza odmiana gnocchi. Super smakuje na drugi dzień podsmażone na maśle klarowanym lub oliwie. Koniecznie serwuj je z twardym serem! Gnudi są świetną alternatywą dla ziemniaków, doskonale komponuje się z pieczonym serem feta, przepis znajdziecie TUTAJ.

składniki:

200 gram świeżego szpinaku

150 gram masła czosnkowego

100 gram tartej bułki

2 łyżki startego parmezanu

 

Umyć szpinak, osuszyć. Zblanszować we wrzątku, odcisnąć i zblendować z serem, bułką tartą,solą i pieprzem.

Natłuścić ręce oliwą i uformować 20 kulek. Gotować w osolonej wodzie prze 3 minuty, odcedzić, podawać z oliwą i parmezanem.


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozwijać pracowników
To oczywiste, że najlepiej wysyłać pracowników na regularne szkolenia, które podniosą ich kwalifikację,...
Spadek - ile podatku się płaci?
To wszystko zależy od wielu czynników i nie jest takie proste jak się może...
Odpoczynek
Dla mnie najlepszy wypoczynek to z moim mężem i dziećmi nad Bałtykiem....
Ochrona danych osobowych
Ochrona danych to poważny obowiązek, który spoczywa na każdym właścicielu firmy. Jest...