Szpinakowe gnudi

26 września 2019, dodał: Redakcja

Świetny dodatek do dań mięsnych czy ryb: szpinakowe gnudi to lżejsza odmiana gnocchi. Super smakuje na drugi dzień podsmażone na maśle klarowanym lub oliwie. Koniecznie serwuj je z twardym serem! Gnudi są świetną alternatywą dla ziemniaków, doskonale komponuje się z pieczonym serem feta, przepis znajdziecie TUTAJ.

składniki:

200 gram świeżego szpinaku

150 gram masła czosnkowego

100 gram tartej bułki

2 łyżki startego parmezanu

 

Umyć szpinak, osuszyć. Zblanszować we wrzątku, odcisnąć i zblendować z serem, bułką tartą,solą i pieprzem.

Natłuścić ręce oliwą i uformować 20 kulek. Gotować w osolonej wodzie prze 3 minuty, odcedzić, podawać z oliwą i parmezanem.


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Nuty pikantne wybijające się na tle prażonych orzechów
Cena:
16,11 zł
Skuteczny demakijaż z olejkiem herbacianym i olejkiem z orzechów macadamia
Cena:
36 zł
Podkreśla kontur ust. Nadaje długotrwały, profesjonalny efekt. Miękka lecz trwała kredka
Cena:
40,50 zł
Na bazie orzechów piorących
Cena:
35,99 zł
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
Świetnie oczyszcza i nawilża skórę. Zawiera hydrolat z lawendy i inne składniki roślinne.
Cena:
12,66 zł
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

dj a zabawy
U mnie był https://www.djfrontman.pl/ i wszystko organizował. Doskonale "czuł" gości, potrafił zachęcić ich...
Powiększanie oraz wypełnianie ust
Zdecydowanie warto, jeśli faktycznie coś chcesz poprawić. Tylko koniecznie znajdź zaufaną osobę, która...
Jedzenie do pracy
A do pracy często zabieram risotto albo kaszotto łowicza, danie tylko do podgrzania, skład,...
Dziecko moczy się w nocy
Poza tym dziecko szybko się przyzwyczaja do alarmy i traktuje go jako coś normalnego.