URODA I ZDROWIE

Pieczona feta na warzywach

26 września 2019, dodał: Redakcja

To danie jest polecana dla wegatarian, ale też dla wszystkich miłośników lekkostrawnych dań na ciepło. Ciepły ser rozpływa się w ustach, można go przygotować na bazie gotowych mrożonek warzywnych, pomidorkach koktajlowych lub świeżej papryce, batatach, brokułach z dodatkiem ulubionych przypraw i ziół. Podajemy je ze świeżą bagietką i białym winem. Czas pobiesiadować!

składniki:

 

2 paczki warzyw mrożonych

sok z 1 cytryny

200 gram fety

oliwa

pomidorki koktajlowe

ulubione przyprawy: sól morska, pieprz, curry, bazylia

dodatkowo: pita, tortilla lub bagietka, ulubione zioła: szczypiorek, koperek, natka pietruszki

Ulubione warzywa pokrój w paski lub przygotowaną mrożonkę, przełóż do naczynia do zapiekania, skrop oliwą i sokiem z cytryny, przyprawami. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 25 minut. Serwować z ziołami.

 


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

klej do butów
Kleiłyście kiedyś buty?? Co najlepsze do takich celów? Przyznaję, że mam zerowe umiejętności manualne.
Książki
Dużo ebooków w bardzo dobrej cenie mają teraz na Virtualo. Prześledźcie. Jest co wybierać....
Cellulit - kosmetyki czy ćwiczenia?…
Szczerze mówiąc jesli chodzi o cellulit to ani to ani to może nie...
Jaj radzić sobie z zerwaniem?
To prawda, nawet psychologowie zalecają, żeby ten czas między związkami poświęcić na własne...