Szparagi OLE! po francusku | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Szparagi OLE! po francusku

5 lipca 2016, dodał: ACHA PR
Artykuł zewnętrzny

Szparagi uchodzą za warzywa, których przygotowanie zajmuje wiele czasu, ale OLE! udowadnia, że wcale nie musi tak być! Szparagi zakonserwowane w niewielkim słoiczku to porcja smaku „na zawołanie” o każdej porze roku.

Szparagi 212 ml - 5900664000383 - Kopia

Nieprzeciętne walory smakowe szparagów odkryli już starożytni Rzymianie i Grecy, to właśnie dzięki nim trafiły one do Europy. Ich historia liczy już ok. 4 tysiące lat. To niskokaloryczny i bogaty w składniki odżywcze oryginalny dodatek do potraw, który nada każdemu z dań szlachetnego smaku.

Co możesz wyczarować dzięki nim? Na przykład pyszne i pożywne trójkąty z ciastem francuskim. Ten przepis powinien udać się nawet tym z was, którzy niewiele czasu spędzają w kuchni. Oprócz słoika Szparagów OLE! Potrzebować będziecie gotowego ciasta francuskiego, które możecie znaleźć w większości supermarketów. Jeśli jest ono w kształcie prostokątnym, wystarczy pokroić je tak, aby utworzyć z niego równy kwadrat, który będzie można złożyć wzdłuż przekątnej. W ten sposób powstaną eleganckie trójkąciki, które można podawać na ciepło lub na zimno, a także zabrać ze sobą do pracy czy szkoły.

Główny składnik nadzienia stanowią oczywiście szparagi OLE pokrojone na mniejsze części. Poza tym do środka warto dodać kilka listków bazylii i odrobinę sera feta oraz przyprawić do smaku solą i pieprzem. Rezultat? Niezwykle aromatyczna, a przy tym całkowicie wegetariańska przekąska, która podbije serca każdego wielbiciela warzywnych przysmaków! Nadziane i złożone trójkąciki z ciasta francuskiego należy zapiekać w rozgrzanym piekarniku według zaleceń producenta ciasta. Z reguły zaleca się ustawić temperaturę na 180o i piec przez około 20 min. Gwarantujemy, że efekt jest wart tego krótkiego oczekiwania…

Cena:

Szparagi OLE!

Średnia cena półkowa – ok.7,99 zł

www.wole-ole.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz