Sos z żeberkami

4 marca 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

1 kg żeberek
1 marchew
2 kostki rosołowe
1 duża cebula
2 listki laurowe
3 ziela angielskie
2 łyżki mąki
pieprz
sól
smalec do smażenia
1 łyżka śmietany
Żeberka posypane solą i pieprzem obsmażyć na patelni na złoty kolor. Zagotować 1 l wody z 2 kostkami rosołowymi, dodać marchewkę pokrojoną w krążki i obsmażone żeberka. Dusić na wolnym ogniu około godziny, Na tłuszczu na którym były podsmażane żeberka, podsmażyć cebulę pokrojoną w pół krążki i dodać do żeberek. Dodać listki i zmielone ziele angielskie. Podgotować jeszcze około 20 minut. Zaprawić mąką wymieszaną ze śmietaną. Jeszcze chwilę podgotować i doprawić.
Podawać z ziemniakami.

file1267727287



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz