Sos serowy

6 listopada 2009,
dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
2 sereki topione
1/2 szkl. śmietany 18%
1 szklanka bulionu
25 dag boczku wędzonego
1/2 średniej cebuli
sól, pieprz
łyżka smalcu

Wykonanie:
Boczek pokroić w kosteczkę, podsmażyć na smalcu, dodać drobno posiekaną cebulę i zrumienić. Do garnuszka włożyć 2 serki zalać bulionem i podgrzewać. Gdy serki się roztopią dodać boczek z cebulą i zagotować.Na końcu dodać śmietanę i przyprawy. Moment pogotować.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...