Sos serowy

6 listopada 2009, dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
2 sereki topione
1/2 szkl. śmietany 18%
1 szklanka bulionu
25 dag boczku wędzonego
1/2 średniej cebuli
sól, pieprz
łyżka smalcu

Wykonanie:
Boczek pokroić w kosteczkę, podsmażyć na smalcu, dodać drobno posiekaną cebulę i zrumienić. Do garnuszka włożyć 2 serki zalać bulionem i podgrzewać. Gdy serki się roztopią dodać boczek z cebulą i zagotować.Na końcu dodać śmietanę i przyprawy. Moment pogotować.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.