Sos majonezowo-musztardowy

16 września 2010, dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Pasuje do ryb z grilla, duszonych lub panierowanych, do szaszłyków z warzyw oraz frykadelek.

Składniki:

  • 1 jabłko, file1284636631
  • 1/2 małej cebuli,
  • sok z 1 cytryny,
  • 2 łyżki ostrej musztardy,
  • 100 g majonezu,
  • 2 łyżki chudego jogurtu,
  • 1 łyżeczka kaparów, pieprz

Przygotowanie: jabłko i cebulę obrać. Zetrzeć na tarce i natychmiast dodać do nich sok z cytryny (jabłko szybko ciemnieje). Musztardę połączyć z majonezem i jogurtem. Wszystkie składniki wymieszać. Masę jabłkowo-cebulową i kapary dodać do sosu majonezowego i wszystko dobrze wymieszać. Przyprawić pieprzem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz