Śledź w pieczarkach

23 listopada 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 6 filetów śledziowych
  • 3 średnie cebule
  • 30 dag bardzo małych pieczarek
  • majeranek
  • ząbek czosnku
  • 1 szklanka oleju

Śledzie namoczyć w mleku na 3 godziny. Cebulę pokroić na cienkie pół plasterki, zeszklić na oleju, dodać roztarty czosnek. Na drugiej patelni podsmażyć pieczarki, lekko posolić. Smażyć dotąd aż cała woda wyparuje a pieczarki lekko się przyrumienią. Wymieszać z podsmażoną cebulą. Śledzie odsączyć z mleka, pokroić i układać warstwowo w słoiku na przemian z farszem. Całość zalać oliwą i posypać majerankiem. Odstawić do lodówki na 1 dzień.

file1290511350

Zobacz również:

  1. Śledzie na wigilijnym stole
  2. Przepisy na śledzie czytelników
  3. Tradycyjne polskie dania: ranking
  4. Najlepsze imprezowe sałatki




Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz