Śledź po cygańsku Lali

21 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Śledź po cygańsku Lali

Przypominam śledzika w kolejnej odsłonie – może przyda się przepis na piętek.

Czas : 15 minut

Składniki :3 duże płaty śledzia Matias ( z beczki lub oliwy )
½ słoika ogórków konserwowych
2 cebule
1 pęczek natki pietruszki
1 szklanka ketchupu pikantnego
¼ szklanki oliwy
2 łyżeczki musztardy
3 roztarte ząbki czosnku
pieprz mielony do smaku
cukier do smaku

Śledzie pokroić w słupki ( jeśli są solone z beczki to uprzednio wymoczyć by nie były za słone ). Ogórki konserwowe pociąć w cienkie paseczki, a cebule w cienkie piórka ( lekko ją zgnieść by zmiękła ). Natkę pietruszki drobno usiekać . Wymieszać wszystkie składniki razem . Zrobić sos z ketchupu, oliwy , musztardy i czosnku . Polać śledzie . Zamieszać . Doprawić pieprzem i cukrem do smaku . Zostawić by się ,, przegryzły „ .

 

nadesłane: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz