Śledź a la łosoś na pikantnie
Artykuł zewnętrzny
Śledź a la łosoś na pikantnie
Kolejna wersja śledzia .
Czas :10 minut
Składniki :
2 duże płaty śledzia a la łosoś
½ cebuli
1/6 papryki czerwonej
1 mały korniszon
8 marynowanych pieczarek
¼ szklanki oleju słonecznikowego
2 łyżeczki musztardy
pieprz mielony
sok z cytryny
cukier
Cebulę pokroić w piórka a potem jeszcze drobniej , paprykę w drobne paseczki , pieczarki w plasterki .Wymieszać olej z musztardą .Doprawić sokiem z cytryny, szczyptą cukru, pieprzu mielonego . Płaty śledzia przekroić na połówki wzdłuż .Na każdy nałożyć kawałeczki korniszona i cebuli , zwinąć w rulonik i spiąć wykałaczką .Ułożyć śledzia na warstwie cebuli z pieczarkami i papryką .
nadesłane: Babciagramolka