Śledź a la łosoś na pikantnie

21 sierpnia 2009,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Śledź a la łosoś na pikantnie

Kolejna wersja śledzia .

Czas :10 minut

Składniki :

2 duże płaty śledzia a la łosoś
½ cebuli
1/6 papryki czerwonej
1 mały korniszon
8 marynowanych pieczarek
¼ szklanki oleju słonecznikowego
2 łyżeczki musztardy
pieprz mielony
sok z cytryny
cukier

Cebulę pokroić w piórka a potem jeszcze drobniej , paprykę w drobne paseczki , pieczarki w plasterki .Wymieszać olej z musztardą .Doprawić sokiem z cytryny, szczyptą cukru, pieprzu mielonego . Płaty śledzia przekroić na połówki wzdłuż .Na każdy nałożyć kawałeczki korniszona i cebuli , zwinąć w rulonik i spiąć wykałaczką .Ułożyć śledzia na warstwie cebuli z pieczarkami i papryką .

 

nadesłane: Babciagramolka



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.