Sałatka z selera naciowego z bananem i orzechami

10 grudnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

1. Seler naciowy 200 gram myjemy i osuszamy, kroimy w zgrabne paseczki, 2 winne jabłka obieramy i kroimy w dużą kostkę.
2. Dojrzały banan kroimy w plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny, żeby nie ściemniał. 100 gram majonezu mieszamy z sokiem z 1/2 cytryny i 50 ml śmietany lub greckiego jogurtu.
3. Składniki sałatki wrzucamy do salaterki. Siekamy 100 gram orzechów włoskich, połowę dodajemy do sałatki. Zalewamy przygotowanym sosem majonezowym, mieszamy i odstawiamy na 2 godziny.
4. Schłodzoną sałatkę podajemy w salaterkach na listkach sałaty, posypujemy orzechami.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.