Sałatka z selera naciowego z bananem i orzechami

Avatar photo
10 grudnia 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

1. Seler naciowy 200 gram myjemy i osuszamy, kroimy w zgrabne paseczki, 2 winne jabłka obieramy i kroimy w dużą kostkę.
2. Dojrzały banan kroimy w plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny, żeby nie ściemniał. 100 gram majonezu mieszamy z sokiem z 1/2 cytryny i 50 ml śmietany lub greckiego jogurtu.
3. Składniki sałatki wrzucamy do salaterki. Siekamy 100 gram orzechów włoskich, połowę dodajemy do sałatki. Zalewamy przygotowanym sosem majonezowym, mieszamy i odstawiamy na 2 godziny.
4. Schłodzoną sałatkę podajemy w salaterkach na listkach sałaty, posypujemy orzechami.



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.