Sałatka z selera naciowego z bananem i orzechami

10 grudnia 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

1. Seler naciowy 200 gram myjemy i osuszamy, kroimy w zgrabne paseczki, 2 winne jabłka obieramy i kroimy w dużą kostkę.
2. Dojrzały banan kroimy w plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny, żeby nie ściemniał. 100 gram majonezu mieszamy z sokiem z 1/2 cytryny i 50 ml śmietany lub greckiego jogurtu.
3. Składniki sałatki wrzucamy do salaterki. Siekamy 100 gram orzechów włoskich, połowę dodajemy do sałatki. Zalewamy przygotowanym sosem majonezowym, mieszamy i odstawiamy na 2 godziny.
4. Schłodzoną sałatkę podajemy w salaterkach na listkach sałaty, posypujemy orzechami.



FORUM - bieżące dyskusje

Jędrne ramiona
Nie wiem, może trzeba zlikwidować przyczynę, przez którą nie chce Ci się ćwiczyć?...
Sezonowe dekoracje na każdą porę ro…
Czy zmieniacie dekoracje w swoich mieszkaniach w zależności od pory roku? Wadomo,...
Co czytacie w wolnej chwili?
Też lubię, zwłaszcza jeśli poza losami danej osoby pozwala szerzej poznać i zrozumieć...
Tolerancja wśród osób starszych
Ciekawa jestem, dlaczego starsi ludzie są tak mało tolerancyjni. Tak jakby naprawdę bali...