Carpaccio rzodkiewkowo-kalarepkowe

31 lipca 2013,
dodał: eastgirl
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 2 kalarepki
– 2 pęczki rzodkiewek
– łyżka oliwy z oliwek
– łyżka soku z cytryny
– sól
– 1/2 łyżeczki cukru

Rzodkiewki lub kalarepki (można i to i to) kroimy na bardzo cieniutkie, prawie przezroczyste plasterki. Układamy na dużym, płaskim półmisku. W słoiczku rozcieramy sok z cytryny, cukrem i solą. Sokiem skrapiamy nasze carpaccio. Posypujemy grubo zmielonym czarnym pieprzem i schładzamy w lodówce.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....