Carpaccio rzodkiewkowo-kalarepkowe

31 lipca 2013,
dodał: eastgirl
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 2 kalarepki
– 2 pęczki rzodkiewek
– łyżka oliwy z oliwek
– łyżka soku z cytryny
– sól
– 1/2 łyżeczki cukru

Rzodkiewki lub kalarepki (można i to i to) kroimy na bardzo cieniutkie, prawie przezroczyste plasterki. Układamy na dużym, płaskim półmisku. W słoiczku rozcieramy sok z cytryny, cukrem i solą. Sokiem skrapiamy nasze carpaccio. Posypujemy grubo zmielonym czarnym pieprzem i schładzamy w lodówce.



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....