Sos kalarepkowy do jajek i ziemniaków

18 lipca 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Doskonały np. do jajek na twardo i młodych ziemniaków

Czas : 30 minut

Składniki :

1/2 dużej kalarepki

2 łyżki masła

szczypta soli

szczypta cukru

1,5 szklanki wody

3 łyżki śmietanki do kawy

3 łyżki pokrojonego koperku

Obrać kalarepkę i pokroić w kostkę . Zalać wodą .Dodać szczyptę soli , cukru i masło. Gotować 20 minut . Wsypać śmietankę .Zmiksować w malakserze na puszysty krem .

Podawać posypując sos już na talerzu koprem .

file1311015536



FORUM - bieżące dyskusje

Na Jesienne smutki jakie zapachy?
Cytrusowy uwielbiam i dlatego używam olejku perfumującego do ciała.
Ponadczasowe zapachy
A ja polecam wypróbowac pięknie pachnacy olejek perfumujący do ciała. Cudnie pachnie egzotycznie cytrusami,...
Czy ładny i trwały zapach musi być …
Moim zdaniem nie musi byc drogi. Lubię jak pachnie cytrusami.
Delikatna skóra
Polecam Balsam kokosowy z mango, doskonały do delikatnej skóry. Świetnie nawilża...