Pstrąg z cytrusami

1 października 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Delikatny pstrąg macerowany w soku z cytrusów .
Czas :1 godzina

file1285935878

Składniki :

4 filety z pstrąga
2 cytryny
1 pomarańcza
ćwiartka czerwonego grejpfruta
1 czubata łyżeczka konfitury z gorzkich pomarańczy
sól
pieprz mielony
2 łyżki masła
olej z pestek winogron
4 łyżki mąki

Sok z cytryn i pomarańczy , grejpfruta zmieszać z konfiturą , 2 łyżkami oleju , 1/2 łyżeczki pieprzu , szczyptą soli . Filety z pstrąga zalać marynatą i zostawić w lodówce na godzinę. Wyjąć z marynaty , osuszyć , posolić, posypać pieprzem, oprószyć mąką.
Na patelni rozgrzać połowę masła z olejem i usmażyć na rumiano filety z obu stron .
Pstrąg który poleży w sosu z cytrusów jest wyjątkowo delikatny – pięknie pachnie , a konfitura z pomarańczy nadaje mu wspaniałego smaku.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.