Przepis na domową granolę

Avatar photo
27 sierpnia 2020,
dodał: Marta Dasińska
Artykuł zewnętrzny

Pyszna i chrupiąca domowa granola to przepis nie tylko na zdrowe śniadanie, ale również na dobry dzień. Jest pełna witamin, minerałów oraz błonnika, a jej przygotowanie trwa zaledwie 20 minut! Koniecznie sprawdź przepis!

Składniki:
– 60 g orzechów włoskich Bakal Naturalnie
– 60 g rodzynek sułtańskich Bakal Naturalnie
– 60 g suszonych śliwek Bakal Soft
– 40 g pestek dyni Bakal Naturalnie
– 40 g nasion słonecznika Bakal Naturalnie
– 1 łyżka cynamonu
– 1 łyżka miodu
– 1 szklanka płatków owsianychSposób wykonania:
Śliwki pokroić na plasterki i odstawić. W misce połączyć suche składniki. Dodać miód i dokładnie wszystko wymieszać. Wyłożyć blachę papierem do pieczenia, a następnie przełożyć do niej utworzoną masę. Prażyć w temperaturze 90 stopni przez około 100 minut, co jakiś czas mieszając. Wyjąć blachę i do gotowej mieszanki dodać suszone śliwki. Pozostawić do ostygnięcia. Przełożyć do puszki lub słoika.

Domową granolę możesz dodawać do jogurtu naturalnego czy mleka. W wersji deserowej świetnie sprawdzi się z lodami i świeżymi owocami. Tworzy również pyszną kompozycję z zielonymi koktajlami. Smacznego!

Bakal to marka, która już od 30lat dostarcza na polski rynek najlepszej jakości bakalie. Firma została zbudowana na przekonaniu, iż bakalie mają moc wartości i ogrom zastosowań. Dlatego też w swoim portfolio posiada np. bakalie bez konserwantów, przekąski bakaliowe z małą ilością soli, orzeszki oraz migdały w czekoladzie czy suszone daktyle w kakao.

Motto firmy brzmi: ,,Z miłości do bakalii”.

Bakalie dostępne są na stronie: Bakal



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...