Placuszki ryżowe

15 lipca 2011, dodał: ilka_86
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
  • 100 g ryżu
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1jajko
  • 2 łyżki oleju
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Ryż ugotować. Do miski wlać mleko i cały czas mieszając dosypywać mąkę wymieszaną z solą i proszkiem do pieczenia. Gdy składniki dokładnie się połączą, dodać ugotowany ostudzony ryż i jajko. Delikatnie wymieszać. Na końcu dodać olej. Wymieszać.
Placuszki smażyć na patelni na rozgrzanym oleju kładąc łyżką niewielkie porcje ciasta. Smażyć aż uzyskają złoty kolor.

file1310755490



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz