pieczone buraki z serem i bakaliami

6 marca 2010,
dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

4 małe buraki

50 g sera pleśniowego blue

50 g suszonych fig

50 g orzechów włoskich

  • buraki piec w całości w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni celcjusza przez 50 min, wystudzić,
  • buraki obrać, przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć,
  • figi moczyć kilka minut w gorącej wodzie, pokroić w kostkę,
  • orzechy rozgnieść, ser pokruszyć,
  • figi, ser i orzechy wymieszać, napełnić masą buraki,
  • zapiekać jeszcze 10 min w temperaturze 180 stopni celcjusza

file1267864640



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...