Pieczarki bankietowe

14 września 2012,
dodał: kantyczka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
pół kg pieczarek
1 papryka czerwona
1 por
1/2 bakłażana
10 zielonych oliwek
ostra papryczka chili
3 ząbki czosnku
łyżka masła

Przygotowanie:
Podsmażyć talarki pora na maśle, dorzucić pocięty w kostki bakłażan i dusić przez chwilę. W misce zmieszać drobno posiekaną paprykę, czosnek, oliwki i por z bakłażanem. Doprawić solą, pieprzem i papryczką chili. Napełniać farszem kapelusze pieczarek, ułożyć na blasze i zapiekać ok. 10 min.
Podawać na zimno lub gorąco.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...