Pate z wątróbek drobiowych z galaretką z herbaty truskawkowej

16 września 2011, dodał: lizabeta
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 400 g wątróbek drobiowych
  • 1 cebula
  • 30 ml oleju
  • 1 łyżeczka żelatyny
  • sól
  • pieprz
  • 60 ml wina czerwonego wytrawnego
  • 80 g masła
  • 3 saszetki herbaty Irving Tea Coctails Poziomki z nuta wanilii

Na oleju przesmażyć cebulę z wątróbką, doprawić solą i pieprzem, podlać winem dusić ok. 4 min. Całość zmiksować na jednolitą masę dodając masło.
Z herbaty zrobić mocny napar ok. 200 ml. Rozpuścić w herbacie żelatynę. Pate ułożyć w kamiennych miseczkach, zalać naparem z herbaty, pozostawić w lodówce, aż galaretka zastygnie.

file1316200187



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz