Paszteciki

27 listopada 2009, dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 50 dag mąki
  • 25 dag margaryny
  • 5 dag drożdży
  • 1/2 szkl. mleka
  • 2 jajka
  • po 50 dag kapusty świeżej i kwaszonej
  • 10 szt.  suszonych grzybów
  • 2 -3 cebule
  • olej, sól, pieprz

Wykonanie:
Farsz: Grzyby namoczyć, ugotować i pokroić. Cebulę zeszklić na oleju, dodać grzyby i pokrojoną kiszoną kapustę, dusić 45 min. po 30 min. dodać świeżą kapustę. Przyprawić.
Ciasto: drożdże rozetrzeć z mlekiem i 2 łyżkami mąki, a kiedy zaczną rosnąć, dodać 1 jajko, wlać do posiekanej masłem mąki. Wyrobić ciasto, rozwałkować, wykrawać prostokąty, na środku układać farsz. Zwinąć, odstawić do wyrośnięcia, posmarować jajkiem. Upiec na rumiano w temp. 200C.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...