Pasta z pasztetu i cebuli

21 sierpnia 2009,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Takie poświąteczne (i nie tylko) sprzątanie lodówki. Doskonała zarówno na ciepło jak i na zimno do pieczywa, jak również jako baza do zapiekanek.

Czas : 10 minut

Składniki :

  • 3 cebule
  • 20 dag pasztetu
  • 2 łyżki oleju
  • majeranek
  • pieprz mielony
  • 1 łyżka masła

Drobno pokroić cebulę i usmażyć ją na złoto na oleju. Na patelnię włożyć pokruszony pasztet. Dołożyć masło i mieszając smażyć, aż pasztet się rozpuści. Doprawić majerankiem i pieprzem. Fajnie smakuje na ciepło z krakersami cebulowymi, razowym pieczywem, na zimno rozsmarowana na kanapki lub np. zapiekana z makaronem.




FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...