Papryczki z serem

3 października 2013,
dodał: wittchen
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 8 podłużnych pikantnych papryk
– 40 dag twarogu
– 2 łyżki masła
– 2 ząbki czosnku
– kilka gałązek świeżych ziół: bazylia, tymianek, oregano, mięta
– sól, pieprz
– słodka papryka w proszku
– oliwa

Twaróg utrzeć z masłem na gładką masę, czosnek przecisnąć przez praskę, połączyć składniki. Zioła posiekać i dodać do masy twarogowej. Doprawić do smaku. Papryki umyć, odciąć końce, oczyścić z pestek, napełnić farszem, smarować oliwą i piec w nagrzanym piekarniku lub na grillu Podawać na gorąco z bagietką czosnkową.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....