Owsianki kokosowe

15 września 2011, dodał: dietetyk medyczny
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 1 szklanka płatków owsianych górskich (można dodać pół na pół z otrębami, wtedy będą miały więcej błonnika)
  • 1/2 szklanki wiórek kokosowych
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 1 łyżka stołowa miodu
  • 1/4 szklanki oleju roślinnego
  • 4 łyżeczki płaskie cynamonu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3/4 szklanki mleka

Wszystkie składniki dokładnie mieszamy w misce. Zostawiamy na chwilę, aby płatki wchłonęły mleko i napęczniały. Następnie kładziemy na blasze papier do pieczenia i nanosimy łyżką ciasto w formie małych placków.

Pieczemy w 175 – 200 st. C około 20 minut.

file1316096988



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz