Owocowo-czekoladowy pudding
Artykuł zewnętrzny
Owocowo-czekoladowy pudding
Czas :10 minut + 2 godziny
Składniki :
1 szklanka mrożonych jeżyn i malin ( razem )
4 łyżki cukru
2 łyżki pokruszonej czekolady
gotowy krem czekoladowy ( 5 łyżek proszku+1/2 szklanki mleka )
2 kromki chałki lub bułki drożdżowej
Owoce zasypać cukrem i zostawić do rozmrożenia .Gotowy krem ( proszek ) miksować z mlekiem na sztywną masę .Czekoladę utrzeć na tarce ( grube oczka ) i zmieszać z kremem . Chałkę lub bułkę okroić ze skórki i pokroić na kromki. W pucharkach układać krem, chałkę , owoce z sokiem , znów krem .Udekorować. Wstawić do lodówki na 2 godziny.
nadesłane: Babciagramolka