Mortadela z pieczarkami

21 sierpnia 2009,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Czas : 30 minut

Składniki :

2 grubsze plastry szerokiej mortadeli
20 dag pieczarek
1 mała cebulka
2 łyżeczki przyprawy do żeberek Prymat
olej do smażenia
1 łyżka masła
sól
pieprz mielony

Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć na rumiano razem z cebulą krojoną w piórka. Mortadelę natrzeć przyprawą do żeberek i podsmażyć na rumiano z obu stron . Podawać z ziemniaczkami puree , obkładając mortadelę pieczarkami .

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...