Moja wersja Carbonara

11 listopada 2013, dodał: ewelll88
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

* 2 cebulki
* 30 dag boczku wędzonego
*30 dag szynki konserwowej
* odrobina masła do smażenia
* mała śmietanka w kartoniku 12 %
* opakowanie makaronu spaghetti
* zioła prowansalskie
* sól, pieprz
* tarty ser

Smażymy drobniutko pokrojone cebule na maśle, aż zrobią się szkliste, następnie wsypujemy boczek i szynkę, też smażymy przez jakiś czas. W garnku gotujemy makaron al dente. Kiedy cebulka i reszta są już usmażone wlewamy śmietankę na patelnie, dodajemy zioła prowansalskie, sól i pieprz do smaku, całość chwilę gotujemy cały czas mieszając. Makaron wysypujemy do większej miski, zalewamy przygotowanym sosem. Zostawiamy chwilę pod przykryciem. Przed podaniem na talerzu możemy posypać odrobiną tartego sera. Smacznego!!!   Proste, szybkie i pyszne ;)



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Narząd najszybciej się starzejący.…
Przełom w leczeniu wielu chorób? Który narząd najszybciej się starzeje? Wyjątkowo szybkie starzenie...
13 emerytura do zwrotu? - kto będzi…
Oznacza to, że osoby na wcześniejszej emeryturze mogą dorabiać bez żadnych konsekwencji dla pomniejszenia...
Fotowoltaika - największy problem r…
Jeszcze żeby rozwiązali problem wysokich cen paneli :)
Polacy w czołówce umieralności na r…
Inna sprawa, że nie dba się o profilaktykę, wystarczy spojrzeć, co kupują ludzie...