Młoda kapustka kiszona-zasmażana z koprem

21 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Młoda kapustka kiszona-zasmażana z koprem,kminkiem i wędzonką

Odmiana kapusty kiszonej obgotowanej. Szczególnie smaczna jest robiona tak młoda kapusta .

Czas : 30 minut

Składniki :50 dag kiszonej kapusty
2 łyżki masła
1 kostka bulionu drobiowego ( Knorra )
2 łyżki usiekanego koperku
1 łyżka mielonego kminku
Cukier
Sok z cytryny
2 łyżki oleju
2 łyżki mąki
10 dag wędzonki szwarcwaldzkiej
sól
pieprz mielony

Kapustę wypłukać jeśli zachodzi taka potrzeba , by nie była za kwaśna . Zalać wodą tak by zakryła kapustę . Dodać kostkę bulionową i gotować 30 minut . Odcedzić . Włożyć masło , koperek, kminek . Wędzonkę drobno pokroić i podsmażyć na rumiano na oleju. Dołożyć do kapusty. Posypać mąką , dokładnie wymieszać . Dusić 10 minut . Doprawić do smaku cukrem i pieprzem, solą i sokiem z cytryny .

 

nadesłała: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz