Migdałowy kalafior

31 maja 2011, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • Kalafior
  • Masło 1/4  kostki
  • Bułka tarta 3 łyżki
  • migdałowe słupki 2 łyżki
  • sól
  • pieprz

Kalafiora umyć, podzielić na mniejsze części, ugotować w osolonej wodzie. Wyjąć na talerz. Na patelni roztopić masło, posypać solą i pieprzem, dodać słupki migdałowe i za chwilę tartą bułkę. Wszystko razem delikatnie zrumienić. Polać kalafiora. Podawać jako samodzielne danie lub dodatek do dania głównego.

file1306839157



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...