Kolorowa sałatka ze szpinakiem

31 maja 2011, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

szybki i zdrowy posiłek dla dbających o linię…

  • Małe liście szpinaku 1 garść
  • Pomidor 1 szt
  • mozarella 1 szt
  • Szczypior kilka
  • Natka pietruszki
  • Jajko na twardo

Sos:

  • Olej
  • Sok z cytryny
  • Musztarda
  • Ząbek czosnku
  • Jogurt

Na talerzu ułożyć najpierw listki szpinaku, następnie plasterki pomidorów, następnie plasterki jajka ugotowanego na twardo, znów szpinak a na środku wyciętą gwiazdkę z mozarelli. Całość obsypać pokrojonym szczypiorkiem, udekorować natką pietruszki, posypać serem pokrojonym w kostkę i udekorować gwiazdkami z sera.

Z podanych składników zrobić sos, najlepiej szklance dokładnie wymieszać olej, sok z cytryny, musztardę z czosnkiem, solą i pieprzem, dodać łyżkę jogurtu. Polać sałatkę. Podawać jako samodzielne danie, lub przekąskę.

file1306839303



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz