Kurczak curry

13 kwietnia 2013, dodał: paola321
Artykuł zewnętrzny

Kurczak w curry to jedno z najprostszych i najbardziej sycących dań. Curry nadaje potrawie aromatyczny smak i zapach, dodatkowo ta przyprawa przyspiesza metabolizm, także danie na pewno nie pójdzie nam w biodra! :)

 

Składniki:

500 g piersi z kurczaka

4 łyżki jogurtu naturalnego

2 łyżeczki curry

pół łyżeczki ostrej papryki

sól, pieprz

1 cebula

2 ząbki czosnku

oliwa z oliwek

ryż

 

Przygotowanie:

Pokrój drobno cebulę i czosnek i podsmaż je na 2 łyżkach oliwy z oliwek. Pokrój kurczaka w kostkę i wymieszaj go w misce z jogurtem naturalnym, curry i papryką. Dodaj sól i pieprz wedle uznania. Do podsmażonej cebuli i czosnku dodaj mieszankę jogurtu z kurczakiem. Podsmaż do momentu, aż sos wyparuje, a kurczak zrobi się smakowicie żółty. Zdejmij kurczaka z gazu. Podawaj z ryżem.

Smacznego!

Curry-Chicken