Kulki mocno kokosowe

3 czerwca 2012, dodał: milady
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 szklanka mleka skondensowanego słodzonego
  • 80g cukru pudru
  • 200g/+100g wiórków kokosowych
  • pół łyżeczki zapachu waniliowego
  • migdały w całości (około 20 sztuk)
Do miski wlewamy mleko skondensowane, dodajemy zapach waniliowy, cukier puder i mieszamy, aż do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Dosypujemy do masy wiórki kokosowe zaczynamy od 150g w miarę wyrabiania dosypujemy kolejne 50g. Miskę wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Gdy trochę stwardnieje, formujemy kulki, w środek wkładamy po jednym migdale. Kuleczki obtaczamy w pozostałych wiórkach kokosowych.
Przechowujemy w lodówce.

file1338704843



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz