Konkurs z Aquaphor – wyniki!

26 lipca 2016, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

box-template-spout-poland_timeGorące dni nadal przed nami, dlatego postanowiliśmy uprzyjemnić Wam czas na wakacjach i zaspokoić pragnienie zimną, zdrową wodą z limitowanych dzbanków Epoka Lodowcowa 5 firmy AQUAPHOR!

Zadanie konkursowe brzmiało:

Podaj przepis na orzeźwiający drink lub napój na bazie wody filtrowanej, który można serwować z lodem!

 

5 autorów najciekawszych przepisów otrzymuje dzbanek z serii Epoka Lodowcowa AQUAPHOR Time!

brendi

Drodzy fani letniego orzeźwienia.
Mój przepis polecam Wam do spróbowania.

Do blendera truskawki, maliny i liście mięty pakujemy.
Dokładnie je w kielichu z odrobiną przefiltrowanej wody rozdrabniamy.

By różnorodnie było w naszej wodzie.
Z kiwi i winogron zróbmy podobne lodowe łodzie.

Następnie do formy na kostki lodu nasze musy wlewamy.
Niestety trochę na ich gotowość odczekamy.

Gdy już się kostki kolorowe zamrożą.
Na dnie pięknego dzbanka się wygodnie ułożą.

Wszystko przefiltrowaną wodą od AQUAPHOR zalewamy.
Listki melisy cytrynowej i plasterki cytryn wkładamy.

I gdy się lekko nasze kostki rozmrożą,
Naszą wodę naturalnie i smacznie słodzą.

To już koniec naszej rymowanki. Jednak wytłumaczę Wam jeszcze mój przepis. Otóż gdy wrzucałam do wody same owoce i kostki lodu – moja woda była bez smaku – ponieważ owoce by puściły swój aromat i smak – muszą być rozdrobnione. One także posiadają włókna, a niektóre także błonki. Jedynie wyciśnięte lub rozdrobnione gwarantują smak. Przeważnie owe owoce lądowały w koszu, mój przepis i pomysł pomoże przenieść Wam ich smak prosto i bezpośrednio do wody. A Wy macie pewność, że nic się już nie zmarnuje. To dużo lepsza alternatywa do słodzonych napojów czy konserwowanych soków. A daje o wiele więcej przyjemności. Woda po upływie czasu świetnie zmienia kolor. Jeśli nie lubisz gdy w Twojej wodzie pływają cząstki owoców – przefiltruj ją dodatkowo przez gazę lub sito. Ja osobiście uwielbiam to tęczowe zjawisko:)

 

Anna Maciejewska

LETNIE ORZEŹWIENIE
Składniki:
– garść borówek
– 1 mandarynka
– 1/2 cytryny
– 1/2 marchewki
– woda filtrowana 400 ml
– kostki lodu
Borówki umyj pod bieżącą wodą i włóż do słoika. Mandarynkę umyj, obierz i podziel na kawałki. Cytrynę wyparz i pokrój na średniej wielkości plasterki. Marchew umyj i pokrój obierakiem wzdłuż na wąskie paski, włóż do słoika. Wrzuć kostki lodu. Zalej wszystko wodą. Odstaw do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Następnego dnia delektuj się zdrową, orzeźwiającą wodą.

 

pinkmause

Napój grejpfrutowo–arbuzowy

Składniki na 4 szklanki:
– 1 kg arbuza
– 1 l wody
– sok wyciśnięty z 1 czerwonego grejpfruta
– sok z 1 cytryny
– plasterki limonki
– lód

Sposób przygotowania:
Arbuza pokroić na mniejsze części, usunąć pestki, zmiksować. Dodać do niego sok z grejpfruta, wodę i sok z cytryny. Przelać do szklanek wypełnionych lodem. Zamieszać i dodać plasterki limonki.
W wersji wieczorowej cudownie komponuje się z ginem ;)

 

Gabika

Mrożona herbata z płatków róży z dodatkiem malin

Składniki:

0,5 l wrzątku
2 łyżeczki dobrej jakościowo herbaty z płatków róży
5 dag świeżych malin
2-4 kostki cukru (wg uznania)
lód w kostkach
kilka listków świeżej mięty do dekoracji

Przefiltrować wodę i doprowadzić do wrzenia. Herbatę i umyte maliny zalać wrzątkiem, odczekać kilkanaście minut, aż napar nabierze odpowiedniego aromatu i smaku. Następnie przecedzić go przez gęste sitko, wrzucić kostki cukru, całość wymieszać. Po ostudzeniu schłodzić w lodówce, Przed podaniem jeszcze dodać kilka kostek lodu, oraz świeże owoce maliny i listki mięty dla ozdoby.

 

Samanta

Ponieważ jestem fanką wakacyjnych drinków, podzielę się z wami tym najciekawszym:)

Potrzebne nam są:
– 2 arbuzy(żółty i czerwony)
– melon
– truskawki według uznania
– pinacolada – polecam kokosową
– kilka kostek lodu

Odkrawamy z arbuzów górną część – ok. 5 cm. Wydrążamy każdy do osobnych misek. Przecieramy miąższ przez sitko. Do żółtego arbuza dodajemy melona, a do czerwonego truskawki. Obie papki blendujemy. Wlewamy z powrotem do arbuzów i dodajemy pinacoladę. Ozdabiamy miętą i cytryną. Pamiętamy, aby arbuzy postawić w miskach, żeby się nie przewróciły. Dokładamy po kilka kostek lodu i słomki – i wszyscy znajomi mogą się napić czegoś dobrego:)

Serdecznie gratulujemy!

Opis nagrody:

Dzbanek do codziennego użytku w kuchni i nie tylko w niej. Poręczna rączka, ergonomiczny kształt oraz zastosowana uchylna pokrywka, sprawiają, że dzbanek jest niezwykle funkcjonalny. Doskonale nadaje się do chłodzenia wody w lodówce. Dzięki specjalnej pokrywce typu „flip-flop” umożliwia łatwe nalanie wody bez zdejmowania całej pokrywki. Dzbanek jest łatwy w utrzymaniu czystości, można go myć w zmywarce.

aquaphor.pl

 

Zobacz również:

 

  1. Włoskie garnki z terakoty – nagroda!
  2. Letni konkurs Eveline Cosmetics – do wygrania zestawy kosmetyków!
  3. Konkurs z Collagenshop.pl – do wygrania kuracja!
  4. Gorące smaki lata – konkurs na Forum z marką Knorr!

 

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.