Karp w ostrej marynacie

18 grudnia 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Karp w czerwonej marynacie :

Karp z natury jest delikatny- warto więc pokusić się na zrobienie do niego ostrej marynaty .
Czas : 15 minut

file1292661437
Składniki :

  • 4 porcje filetów z karpia
  • olej
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka sosu chili czosnkowego
  • 1/3 szklanki ostrego ketchupu
  • 1/2 łyżeczki ( płaskiej ) miodu
  • 1/2 łyżeczki ( płaskiej ) grubo mielonego pieprzu kolorowego
  • mąka do oprószenia
  • 1 łyżka masła

Zrobić marynatę mieszając 1/2 szklanki oleju z ketchupem, miodem, sosem chili , pieprzem , sosem sojowym . Zalać filety z karpia i zostawić w lodówce na 2 godziny.
Obetrzeć filety z marynaty. Oprószyć mąką . Rozgrzać na patelni olej i smażyć karpia na rumiano z obu stron . W ostatniej fazie smażenia dodać masło i 3 łyżeczki marynaty.

Zobacz również:

  1. Karp na różne sposoby
  2. Jak sprawić karpia
  3. Jak kupować świeżą rybę?
  4. Karp faszerowany



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz