Kapuśniak z brukselki z pulpetami

18 kwietnia 2011,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Składniki :

  • 30 dag brukselki
  • 3 średnie ziemniaki
  • 1 marchewka
  • 25 dag mięsa mielonego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • pieprz mielony
  • 1 kostka bulionu wieprzowego Knorra( lub warzywnego ) lub innej przyprawy do zup
  • 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 1 litr wody

Obrane i umyte ziemniaki pokroić w dużą kostkę, a marchewkę w plasterki. Zalać wodą, dodać kostkę bulionową i zagotować. Mięso mielone zmieszać z bułką tartą i doprawić pieprzem i sosem sojowym. Z masy mięsnej uformować pulpeciki wielkości dużych orzechów laskowych i wkładać je na gotujący się wywar. Brukselkę oczyścić z wierzchnich liści i przekroić na połówki (lub ćwiartki zależnie od wielkości brukselek). Po upływie 30 minut do gotującej się zupy włożyć brukselkę. Gotować 15 minut. Doprawić przecierem pomidorowym. Zagotować jeszcze raz.




FORUM - bieżące dyskusje

Konferencje w Hotelu
Chyba coraz mniej takich wydarzeń, firmy już nie inwestują w eventy tak jak kiedyś...
Prezent dla rodziców
Teraz nie ma już tego zwyczaju, mlodzi chcą tylko dla siebie wszystko...
Meningokoki
Jednak szczepienia zmniejszyły śmiertelność wśród dzieci....
Ptak Outlet
Bo każdy ma już tyle ciuchów w domu, że bez sensu kupować kolejne....