Jajecznica z żółtym serem

21 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Jajecznica z żółtymserem

Czas : 10 minut

Składniki :

4 plasterki bekonu ( chude , cienko pokrojone – ja przekrawam na pól ,zwijam w 
rulonik i w takim kształcie podsmażam – ładniej po prostu
wyglądają w masie jajecznej )
½ szklanki utartego na grubej tarce jarzynowej pikantnego sera żółtego
1 jajko
1 łyżka masła
sól
pieprz mielony

Roztopić masło na patelni i obsmażyć bekon . Wsypać ser i wbić jajko . Smażyć mieszając aż ser się roztopi a jajko zetnie. Jeśli trzeba doprawić solą i pieprzem .

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
Jak ugotować kalafior?
> Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
sposób na paznokcie
To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
Metamorfoza fryzury
Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...